HartslagNU

Jouw taak als burgerhulpverlener

Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgershulpverleners die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar het slachtoffer toe of haalt eerst een AED.,Dit is afhankelijk van de oproep die je krijgt en gaat daarna direct door naar het slachtoffer en je start direct de reanimatie  op. Je reanimeert net zo lang totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen.

Hoe word ik gealarmeerd?

Wanneer is vastgesteld dat het om een mogelijke hartstilstand gaat, worden de burgerhulpverleners die zich dichtbij het slachtoffer bevinden, binnen een straal van 2 km, automatisch gealarmeerd. Als vrijwilliger ontvang jij een bericht op je telefoon, per app of sms. Je wordt gevraagd rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een openbare AED op te halen en dan ter plaatse te gaan.

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Jij en ik. Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Wanneer je wordt geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu, dan heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en zorg je ervoor dat je ieder jaar een opfriscursus volgt en de scholingsdatum in het HartslagNU systeem aanpast. Je krijgt automatisch een emailherinnering wanneer je scholing bijna verloopt en je dus weer een opfriscursus moet volgen

Hulpverlenen wanneer jij wilt

Je verleent hulp wanneer je kunt. Zo kan het zijn dat je niet je plek acuut kan verlaten. En, weet je op voorhand dat je niet oproepbaar bent of wilt zijn, dan kun je dit ook aangeven. Dit kan je in je profiel in de app of op Mijn HartslagNu instellen. Zo heb je altijd zelf in de hand of je wel of niet opgeroepen wordt om naar een reanimatie te gaan.

Meld je aan 

Registreer je als burgerhulpverlener wanneer je kan reanimeren. Daarnaast moet je ook willen reanimeren als dat nodig is. Ben je al professioneel hulpverlener? Ook dan is je registratie van harte welkom!

Meer info: hartslagnu.nl

Wilt u ons ondersteunen?

Dat kan via aanmelden als AED vrijwilliger bij onze stichting, (Let op, enkel als U bent aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNU)

of meld uw AED aan bij het AED netwerk in Nieuw-Vennep via hartslagnu.nl 

Ik word vrijwilliger Ik heb een AED

AdobeStock

Over ons

Stichting AED Nieuw-Vennep zorgt

voor een hartveilig Nieuw-Vennep


Door het opzetten en instandhouden van  een netwerk van zogenaamde 6-minuten zones, dat is een AED met een groep van getrainde burgerhulpverleners uit de buurt, verhogen we de “hart-veiligheid” in Nieuw-Vennep.

Lees verder

erc  reanimatiepartner    Hartslagnu partner

Mozartlaan 5  (postadres)
2151 GJ  Nieuw-Vennep

 

06-51181322

facebook