Weer een AED inzetbaar voor de AED burgerhulpverleners!

Aan de buitenmuur van Het Trefpunt hangt sinds 3 november 2018 een prachtige kast, waarin onze AED hangt. Alle burgerhulpverleners, vrijwilligers van de Hartstichting met een reanimatiediploma, kunnen wanneer er een reanimatie in de buurt is, dag en nacht gebruik maken van onze AED. Dat kan levens redden. De buitenkast is geschonken door stichting AED Nieuw-Vennep i.s.m. de ned Hartstichting en Vriendenloterij..

In Het Trefpunt hangt al ruim tien jaar een AED. Met dit apparaat kan bij een hartstilstand een elektrische schok worden toegediend. Deze AED is tijdens de openingstijden van Het Trefpunt beschikbaar, maar niet 24/7.
Joffry van Grondelle, gemeentelid en voorzitter van de Stichting AED Nieuw-Vennep, vroeg ons de AED buiten op te hangen, zodat burgerhulpverleners in geval van nood de AED altijd zouden kunnen gebruiken. De stichting wilde een buitenkast ter beschikking stellen.

Burgerhulpverlening

Burgerhulpverleners die in de buurt zijn ontvangen een SMS-bericht en/of een alarmmelding in de HartslagNU app waarin zij de locatie van het slachtoffer kunnen lezen en ter plekke de reanimatie kunnen gaan starten. Anderen ontvangen een SMS met de dichtstbijzijnde locatie van de AED en de code van het slot, zodat ze die eerst kunnen ophalen. Iedereen die een reanimatie diploma heeft kan zich aanmelden als burgerhulpverlener via de website van de Hartstichting. hartstichting.nl en op de site van hartslagnu.nl 

meer info: witteweekbladnieuw-vennep.nl

Eén nieuw landelijk alarmeringssysteem

Heel Nederland heeft inmiddels één systeem gekregen voor het alarmeren van burgerhulpverleners bij een circulatiestilstand en één organisatie die dit allemaal organiseert. Deze organisatie heet HartslagNU

Want samen staan we sterker en vergroten we de kans op overleven bij een circulatiestilstand.

Er is inmiddels halverwege 2018 een nieuwe AED alarmerings app, die overal in Nederland werkt. Jij als burgerhulpverlener kunt dan overal in ons land worden opgeroepen wanneer zich in de omgeving waar je bent, een circulatiestilstand voordoet. De nieuwe app geeft je direct alle benodigde informatie om snel ter plaatse te zijn. Zo vergroten we samen de kans op overleven bij een circulatiestilstand.

Werkt de app niet optimaal dan blijft het ook gewoon mogelijk om gealarmeerd te worden via sms of op basis van je huidige locatie (GPS). 

Het samengaan van HartslagNu en HartveiligWonen en de vorming van de nieuwe organisatie HartslagNU heeft de steun van de Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Ambulancezorg Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Heb je vragen over de samenvoeging naar één systeem? Bekijk hier dan de veelgestelde vragen hartslagnu.nl

HartslagNu heeft anno 2018 circa 170.000 aangemelde burgerhulpverleners die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Voor heel Nederland willen we er natuurlijk nog veel burgerhulpverleners bij. En we streven naar nog veel meer geregistreerde AED’s die kunnen worden ingezet bij een circulatiestilstand in de omgeving. Zo willen we toe naar een overlevingskans die nog veel hoger ligt dan het landelijke gemiddelde van 25 procent die inmiddels onder andere met hulp van de burgerhulpverleners al is bereikt.

Wilt u ons ondersteunen?

Dat kan via aanmelden als AED vrijwilliger bij onze stichting, (Let op, enkel als U bent aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNU)

of meld uw AED aan bij het AED netwerk in Nieuw-Vennep via hartslagnu.nl 

Ik word vrijwilliger Ik heb een AED

AdobeStock

Over ons

Stichting AED Nieuw-Vennep zorgt

voor een hartveilig Nieuw-Vennep


Door het opzetten en instandhouden van  een netwerk van zogenaamde 6-minuten zones, dat is een AED met een groep van getrainde burgerhulpverleners uit de buurt, verhogen we de “hart-veiligheid” in Nieuw-Vennep.

Lees verder

erc  reanimatiepartner    Hartslagnu partner

Mozartlaan 5  (postadres)
2151 GJ  Nieuw-Vennep

 

06-51181322

facebook