De Niet reanimeren Penning

Er is een nieuwe (neutrale) Niet Reanimeren penning beschikbaar. Deze ziet er hetzelfde uit als de bestaande die uitgegeven wordt door de NVVE.

Bericht NOS:        Niet reanimeren penning    

De penning van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde is voor meer mensen beschikbaar. Met de penning geeft iemand aan dat diegene niet wil worden gereanimeerd na een hartstilstand. Tot nu toe was de NVVE-penning gekoppeld aan het lidmaatschap van de vereniging. Maar niet iedereen met belangstelling voor de penning wil lid worden van de NVVE, om principiële of financiële redenen.

Destijds is besloten dat de koppeling is komen te vervallen en is de penning te bestellen via de Nederlandse Patiëntenfederatie. Het was een wens van de Tweede Kamer om een "neutrale" penning uit te geven.

Sinds 2007

Overigens bestonden er al wel meer niet-reanimerenpenningen, maar die van de NVVE is de oudste en de bekendste. De penning bestaat sinds 2007; sindsdien heeft de vereniging een kleine 40.000 exemplaren uitgereikt.

De penning is voorzien van foto, geboortedatum en handtekening en moet om de hals worden gedragen. Hij geldt als een wilsverklaring: zorgverleners mogen niet reanimeren als ze de penning aantreffen. Destijds Minister Schippers van VWS                    (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vondt dat de NVVE een groot compliment verdiende, toen de vereniging haar "geesteskind" overdroeg en daarmee breed beschikbaar stelde.

bron: nos.nl

Wilt u ons ondersteunen?

Dat kan via aanmelden als AED vrijwilliger bij onze stichting, (Let op, enkel als U bent aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNU)

of meld uw AED aan bij het AED netwerk in Nieuw-Vennep via hartslagnu.nl 

Ik word vrijwilliger Ik heb een AED

AdobeStock

Over ons

Stichting AED Nieuw-Vennep zorgt

voor een hartveilig Nieuw-Vennep


Door het opzetten en instandhouden van  een netwerk van zogenaamde 6-minuten zones, dat is een AED met een groep van getrainde burgerhulpverleners uit de buurt, verhogen we de “hart-veiligheid” in Nieuw-Vennep.

Lees verder

erc  reanimatiepartner    Hartslagnu partner

Mozartlaan 5  (postadres)
2151 GJ  Nieuw-Vennep

 

06-51181322

facebook