Vrijwilliger worden

De Niet reanimeren Penning

Er is een nieuwe (neutrale) Niet Reanimeren penning beschikbaar. Deze ziet er hetzelfde uit als de bestaande die uitgegeven wordt door de NVVE.

Bericht NOS:

De penning van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde komt voor meer mensen beschikbaar. Met de penning geeft iemand aan dat hij niet wil worden gereanimeerd na een hartstilstand. Tot nu toe was de NVVE-penning gekoppeld aan het lidmaatschap van de vereniging. Maar niet iedereen met belangstelling voor de penning wil lid worden van de NVVE, om principiële of financiële redenen.

Destijds is besloten dat de koppeling is komen te vervallen en is de penning te bestellen via de Nederlandse Patiëntenfederatie. Het was een wens van de Tweede Kamer om een "neutrale" penning uit te geven.

Sinds 2007

Overigens bestonden er al wel meer niet-reanimerenpenningen, maar die van de NVVE is de oudste en de bekendste. De penning bestaat sinds 2007; sindsdien heeft de vereniging een kleine 40.000 exemplaren uitgereikt.

De penning is voorzien van foto, geboortedatum en handtekening en moet om de hals worden gedragen. Hij geldt als een wilsverklaring: zorgverleners mogen niet reanimeren als ze de penning aantreffen. Minister Schippers vindt dat de NVVE een groot compliment verdient, nu de vereniging haar "geesteskind" overdraagt en daarmee breed beschikbaar stelt.

bron: nos.nl

1000 Characters left